Gå til innhold
  • 2. juli 2020

Nå kan du se norske, nordiske, europeiske og internasjonale filmer med ditt lånekort.

Filmtilbudet er tilgjengelig når som helst og hvor som helst. Du kan velge blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler som treffer både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Spennet er mellom klassikere, filmatiserte bøker, store Oscar-vinnere og såkalte blockbustere til smalere filmer i arthaus/ independent-kategorien. Filmene velges ut av Filmotekets redaksjon og i samarbeid med bibliotekene. Innen utgangen av 2020 er det minimum 1000 filmer tilgjengelig.

Filmoteket er en strømmetjeneste for film tilpasset bibliotek. Tjenesten er gratis for brukere. Filmoteket inneholder ca 350 filmer pr. juni -20, og tilbudet øker jevnlig.

For å låne og se film må bruker være logget på internett. Da er filmtilbudet tilgjengelig når som helst og hvor som helst. Lånere må registrere seg og logge på med nasjonalt lånekort og pinkode. Lånetiden er 48 timer. I testperioden, en begrenset periode, vil hver låner kunne låne fire filmer i måneden. På «Min side» kan bruker få oversikt over sine favoritter, se lånehistorikk, antall brukte og gjenstående lån inneværende måned, samt registrere flere lånekort i husstanden på sin profil.

Filmene kan sees på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner på Windows, iOS og Android og i alle kjente nettlesere. Filmene kan også enkelt overføres til større skjerm, f.eks TV, via AirPlay og Chromecast.

Kom i gang med Filmoteket:

Gå til http://www.filmoteket.no  Eller last ned appen Filmoteket i App Store eller Google Play
Velg Logg inn i menylinjen
Klikk på Registrer ny bruker. Her oppretter du et brukernavn og passord, og legger inn lånekortnummer og PIN-Kode fra lånekortet ditt.
Du får tilsendt en bekreftelsesmail. Vennligst sjekk e-posten din, og bekreft denne.
Vis film!