IBBY Norsk barnebokforum

11. desember 2018

kl. 08.45 - kl. 15:15

Sted: Ishavstudio, Halti
Hovedveien 2, 9151 STORSLETT

Presentasjon av nye:

  • Samiske bøker – både barne- og ungdomsbøker
  • Billedbøker – spesielt for barnehager og småtrinnet
  • Barnebøker – spesielt for barneskolen
  • Ungdomsbøker – spesielt for ungdomsskolen og 7.trinn
  • Faktabøker – alle alderstrinn
  • Se meg! – Formidlingsforedrag v/ Lise Forfang Grimnes  
                     Passer for alle som holder på med formidling

Program IBBY Barnebokforum 2018

0845-0900: Velkommen
0900-1000: Bildebøker ved Stina Langlo Ørdal
1000-1015: Pause
1015-1115: Barnebøker ved Linn T. Sunne
1115-1200: Lunsj med mulighet til å se bokutstilling
1200-1230: Se meg! Formidlingsforedrag v/ Lise Forfang Grimnes
1230-1250: Samisk litteratur v/ rådgiver Samisk bibliotektjeneste Edel Olsen

1250-1300: Pause
1300-1400: Ungdomsbøker ved Lise Forfang Grimnes
1400-1415: Pause
1415-1515: Faktabøker ved Linn T. Sunne

 

Årets forelesere

Edel Olsen presenterer nye samiske barne- og ungdomsbøker.
Hun jobber som bibliotekar ved Samisk bibliotektjeneste i Troms,  som holder til ved Senter for Nordlige folk i Manndalen.

Stina Langlo Ørdal er illustratør og  bildebokforfatter, bor med mann og to barn i Asker. Hun illustrerer fra sin kontorplass i sentrum av Oslo. Utdannelse som illustratør har hun fra Kingston University UK. Stina jobber med illustrasjon for ulike målgrupper, men har mest erfaring med illustrasjon for barn i form av bildebøker, illustrerte bøker og undervisningsbøker. Hun skriver og illustrerer også egne bildebøker og gav ut sin første bok,  «Prinsesse Aasta» på Bloomsbury childrensbooks i England i 1999. Hennes siste bok «Dagen utanfor» kom i 2017 på Skald forlag.

Lise Forfang Grimnes er forfatter og forteller. Hun er fra Oslo, men bor i Nannestad. Siden 2003 har hun reist med forestillinger for Den kulturelle skolesekken og vært kursholder i ulike prosjekter for ungdom. Hun debuterte som forfatter i 2014 med romanen Kaoshjerte (Aschehoug). Oppfølgeren Blodskraft kom i 2016. Grimnes har en master i pedagogikk fra UiO som omhandler muntlig fortelling i ungdomsskolen. Tidligere var hun navnet bak bloggen Knirk som lenge holdt koken som en av de mest leste bokbloggene i Norge. Hun leser jevnt mye, og er en engasjert forkjemper for ungdomsboka.

Linn T. Sunne er litteraturformidler, lærer og forfatter av mange bøker for barn og ungdom. Hun jobber på Bokbussen i Oppland.

Om IBBY 

Barnebokforum 2018 blir arrangert lokalt, presentert som streamet foredrag på lyd/bilde. Foredragene blir streamet direkte  fra Finnsnes og overført til ulike digitale studioer i Troms. Biblioteket vil ha bokutstilling med bøkene som presenteres. Man behøver ikke delta hele dagen, men ”shoppe” de foredragene som passer best.For eksempel for barnehageansatte og lærere på småtrinn er det mest aktuelt å få med seg billedbøker og barnebøker.

Kurset er gratis.  Evt. vikarutgifter må dekkes av den enkelte skole/barnehage.

Barnebokforum arrangeres av IBBY Norge, en frivillig organisasjon som har som mål å spre kunnskap om god barne- og ungdomslitteratur. Den ble stiftet i 1956 og er den norske seksjonen av International Board on Books for Young people (IBBY). Hvert år reiser erfarne foredragsholdere land og strand rundt i Norge og presenterer og kommenterer årets barne- og ungdomslitteratur. Målgruppa er alle ansatte i skoler, barnehager, skolebiliotekansvarlige og bibliotek. Vi oppfordrer derfor alle til å benytte denne anledningen til å gjøre seg kjent med årets barne- og ungdomsbøker! Mer informasjon om årets høstkurs og IBBY finner man her: http://www.ibby.no/

Arrangør: Nordreisa bibliotek

Pris/Billetter: Gratis - Men påmelding til Nordreisa bibliotek (Innen fredag 3. desember)

Translate »