Gå til innhold
Tid

01.06.2022 kl. 00:00

31.08.2022 kl. 00:00

Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7. trinn delta på Sommerles.no 

Sommerles gjør lesing enda morsommere, og det er helt gratis å være med! Du lager en profil på Sommerles.no, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser. Her kan du også lese en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve.

Sommerles er for alle. For hver bok du legger inn, får du XP (poeng) og går etter hvert opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier, eller du kan bli lest for – all lesing teller. Og selvsagt har vi premier! Når du registrerer bøker du har lest, får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren.

For å bli med på Sommerles.no går du inn på nettsiden fra 1. juni og lager deg en egen profil sammen med en voksen. Foresatte må gi tillatelse til at du deltar, og dere må bruke foresattes e-postadresse ved registrering. Hvis dere trenger hjelp, er det bare å spørre på biblioteket deres. Så er det bare å lese i vei! God sommer med Sommerles.no!

 

Alle kan kan bli med på Sommerles!
For barn med dysleksi eller andre lesevansker kan lydbøker gi leselyst, mestringsfølelse og muligheten til å lese de samme bøkene som andre. Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) har lest inn årets sommerlesfortelling som lanseres på sommerles.no med ett nytt kapittel hver uke. Lydfortellingen er for alle som liker å lytte til en god historie. Sommerlesfortellingen finnes også i punktskrift.

Les mer om NBL og sommerles på NBL.no